W Warszawie jest MOC! - edycja II

Nowy rok szkolny, nowe przygody, wyzwania, marzenia. Nowa jest także odsłona projektu "W Warszawie jest MOC!", dzięki któremu Fundacja ARTE pomoże Wam je spełnić!

Pobierz Folder informacyjny Wiodąceym narzędziem projektu - jak w roku ubiegłym - jest system minigrantowego konkursu, pozwalającego wchodzącej w dorosłość młodzieży wykorzystać swój potencjał i stworzyć a następnie zrealizować unikatowe przedsięwzięcie, służące rozwojowi - zarówno młodzieży, lokalnego środowiska jak i miasta. Cel zatem jest prosty - wspieramy kreatywne i twórcze formy działania młodych ludzi; pomagamy w realizacji oddolnych inicjatyw; ułatwiamy włączanie młodego pokolenia w proces budowania innowacyjnego, przedsiębiorczego miasta stołecznego Warszawy.

W jaki sposób? Poprzez udzielenie finansowego i organizacyjnego wsparcia dla grup zadaniowych - zespołów, złożonych z młodzieży szkolnej i Opiekunów - np. nauczycieli. Wszystko co musisz zrobić to zebrać odpowiedni zespół i zachęcić go do realizacji wspólnej inicjatywy, stworzyć pomysł na działanie i ubrać go w formę wniosku (projektu), wysłać swoje zgłoszenie na adres mailowy Fundacji Arte: konkurs@fundacja-arte.pl - i  po uzyskaniu pozytywnej decyzji Komisji Konkursowej, korzystając z oferowanego wsparcia -zrealizować swoją inicjatywę.

Ale zanim to nastąpi, zapoznaj się ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi Konkursu, prezentowanymi na dalszych zakładkach niniejszej strony.

POBIERZ BROSZURĘ  INFORMACYJNĄ

Razem pokażmy, że w Warszawie jest MOC!