W Warszawie jest MOC. Edycja III

Edycja III

(2020 - 2021)

Drodzy uczniowie warszawskich szkół,

w tym niełatwym dla nas wszystkich czasie epidemi, spowodowanej rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, uruchamiamy kolejną, trzecią już edycję dobrze znanego Wam Projektu: "W Warszawie jest MOC!". Z pewnością będzie ona inna od dwóch minionych odsłon zadania - zarówno pod kątem wykorzystywanych przez Was narzędzi projektowych, jak i mierzenia się z niespotykanymi dotąd problemami w realizacji zgłoszonych przez Was pomysłów. Dlataego prosimy Was bardzo o gruntowne przemyślenie strategii i metod działania, minimalizujących kontakty międzyludzikie na rzez pracy/nauki zdalnej. Wasze odpowiedzialne dzialania mogą przyczynić się do szybszej remisji zagrożeń, powodowanych przez COVID-19.

* * *

Wiodąceym narzędziem projektu - jak w latach minionych - jest system minigrantowego konkursu, pozwalającego wchodzącej w dorosłość młodzieży wykorzystać swój potencjał i stworzyć a następnie zrealizować unikatowe przedsięwzięcia, służące rozwojowi - zarówno młodzieży, lokalnego środowiska jak i miasta. Cel zatem jest prosty - wspieramy kreatywne i twórcze formy działania młodych ludzi; pomagamy w realizacji oddolnych inicjatyw; ułatwiamy włączanie młodego pokolenia w proces budowania innowacyjnego, przedsiębiorczego miasta stołecznego Warszawy.

W jaki sposób? Poprzez udzielenie finansowego i organizacyjnego wsparcia dla grup zadaniowych - zespołów, złożonych z młodzieży szkolnej i Opiekunów - np. nauczycieli. Wszystko co musicie zrobić to zebrać odpowiedni zespół i zachęcić go do realizacji wspólnej inicjatywy, stworzyć pomysł na działanie i ubrać go w formę wniosku (projektu), wysłać swoje zgłoszenie na adres mailowy Fundacji Arte: konkurs@fundacja-arte.pl - i  po uzyskaniu pozytywnej decyzji Komisji Konkursowej, korzystając z oferowanego wsparcia -zrealizować swoją inicjatywę.

Ale zanim to nastąpi, zapoznajcie się ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi Konkursu, prezentowanymi na dalszych zakładkach niniejszej strony.